Sunday, May 30, 2010

"A"ForAkmal

Si rambut biru telah menukar wallpaper di phone kesayangan nye dengan gambar lain. Gambar tersebut berwarna biru cair, di sebab kan kaler tersebut lah si rambut biru memilih gambar itu di “wallpaper”kan. Setiap kali si rambut biru memegang phonenye, setiap kali itulah si rambut biru menatap gambar tersebut. Hati si rambut biru berasa sejuk dan tenang apabila melihat screen di phone nye itu. Begitu la senangnye hati si rambut biru apabila tatap gambar tersebut.

Sehingga kan ada yang menegur akan kehadiran gambar tersebut. Ia nyer sudah terbukti dengan kata-kata kanak2 tentang gambar tersebut. Salah seorang nyer berusia 5 tahun menegur “nie kawan abg ker? lawa” dan seorang lagi berusia 11 tahun berkata “lawa laa awek abg nie”. Kanak2 tersebut baru dikenali oleh si rambut biru semasa bekerja pagi tadi. Alangkah terkejut nyer si rambut biru apabila mendengar kata2 kanak2 tersebut. Bak kata orang tua-tua cakap, bila kanak2 cakap sesuatu terhadap apa yang mereka nampak selalu nyer betul dan ihklas. Kanak2 kan suci.

wallpaper di phone si rambut biru

Hari ini jugak si rambut biru mengetahui beberapa jenis pic, antaranya pic “kiut” dan pic “ngade”. Picture “kiut” tu, si rambut biru pernah lah dengar. Tapi bab picture “ngade” tu, si rambut biru x pernah dengar, apatah lagi melihatnya. Si rambut biru hendak minta pic “ngade“ pada si nurduri, si rambut biru berasa segan. Ye lah kan, paham2 je lah dengan sikap pemalu si rambut biru ini.

Akhirnya, keinginan si rambut biru terlaksana dengan kehadiran pic “ngade” di phone si rambut biru. Si rambut biru ternampak si nurduri memakai rantai dengan buah rantai nyer berhuruf “A” pada pic tersebut. Si rambut biru berasa jeles dengan kehadiran buah rantai tersebut. Lalu si rambut biru menanya tentang itu, lalu si nurduri jawap “A for Akmal”. Si rambut biru menanyakan ciri2 kesukaan si nurduri pula, lalu menjawap ciri2 keinginan si nurduri tersebut ialah loving, understanding, educated dan x hot tampered.

5 ulasan:

XOXO said... [Reply to comment]

pemalu sgt ke wan?? huhuhu..
neway..dgn khdiran wallpaper yg bru ni..u'll be more matured k..=p

Ryoma Ekhizen said... [Reply to comment]

pemalu laa kut... agak nyer laa... hehehehe

XOXO said... [Reply to comment]

hahahaha..ye la kot..takkn aq nk menidakkn kter2 tuannyer bdn kn...hhahahahhaaa...

Anonymous said... [Reply to comment]

HEHHE !
, ksngalan mlande !!
spe la nurduri uw gak nye ea . . ,
, correction !
A for ABANG oke ? =)

Ryoma Ekhizen said... [Reply to comment]

ye lah tu A for abg... klo untk abg... abg hargai nyer... hehehehe tq mucuk syg...

 
f