Monday, July 5, 2010

KelainanPagiHari!!!

Si rambut biru confirm-confirm la macam korunk semua, mesti bermula dengan bangun pagi kan. Tapi kelainan Si rambut biru alami ketika ini adalah waktu. Seperti biasa bila di rumah atau di kolej kan, pukul 8 pagi nak pergi kerja atau kelas, Si rambut biru mesti bangun setengah jam awal. Tapi pada ketika ini, Si rambut biru bangun seawal pukul 6 pagi.

Ye lah kan, dulu dapat duk kolej. Bilik kuliah dalam kampus jer. Tapi sekarang, mak ai... Si rambut biru kene siap kan diri sebelum kul 7 suku pagi. Dah lah kat rumah sewa tu hanya ade 1 bilik air dan kene kongsi 7 orang pulak tu. Nasib badan lah wahai Si rambut biru.

Macam dulu nak pergi bilik kuliah jalan kaki jer kan, tapi sekarang kene tumpang along sebab dia yang drive kereta. Pukul 7 suku dia dah terpacak depan rumah sewa Si rambut biru. Untuk pengetahuan korunk, Si rambut biru dan along duduk rumah sewa yang berasingan tetapi rumah kitarunk, boleh di katakan dekat lah.

Jika dulu nak dapat maklumat tentang dunia (surat khabar) susah, tapi sekarang mudah. Singgah kat kedai kejap, nthen beli surat khabar.Lagi satu, dulu nak parking kereta kat mana2 pon boleh, ye lah sebagai pelajar NR kan mesti bawak kenderaan. Tapi sekarang, masuk jer pintu pagar Kampus dah kene "command" suapay parking di kawasan yang di benarkan.

Kesimpulannya, Si rambut biru harus membiasakan perubahan yang drastik seperti ini. Nak ke tak nak ke, Si rambut biru wajib kene ikut untuk mengejar segulung Diploma. Be strong Si rambut biru & aja aja fighting (semangat dari someone).



3 ulasan:

...chu-are... said... [Reply to comment]

ko duk umh sewa ngn saper?
xper...u can do it sanat!!
chaiyok2!!:):)

zati said... [Reply to comment]

gud luck 4 ur new sem ^_^

Ryoma Ekhizen said... [Reply to comment]

chu are>>> aq duk ngan dak2 junior... aq lah paling senior dlm rumah tu... nak x nak, kne jadi pemimpin dlm umah tu. mekaceh chu are.

zati>>> tq zati, gud luck too

 
f