Thursday, September 17, 2009

39JamPunyaCerita!!!(Last Part)

last post untuk penghabisan cerita 39jam punya cerita...

mlm tu aq men futsal dgn team UiTM aq, iaitu Jamal,Ciku,Afif dan Karjo... mcm biasa lah mula2, x seragam... so mula2 jer kalah... lepas tu, kitrunk jer stay dalam gelanggang futsal tu... owkay lah, bukan aq nak cerita pasal tu sebenarnyer... lepas ktrunk balik dari futsal, ktrunk singgah kat 7eleven tampin, dgn parking dgn suka hati aq jer... terus masuk kedai tu untuk beli air... x smpai 2 minit, 3 anggota polis dah ader depan kereta aq... cepat2 aq keluar dari 7eleven tu...

POLIS: dik, minx lesen ngan ic???
AQ: owkay... kejap erk encik... (sambil masuk kereta)
POLIS: tlng parking kereta nie elok2 erk... ingat parking kereta ayh awk ker...
AQ: yer encik... minx maaf erk...
POLIS: nnty bagi lesen ngan ic awk kat abg polis tu erk(sambil tunjuk kat sorunk lg polis)
AQ: yer lah encik...

Kutek,Afif,Ciku ngan Karjo terpksa bg IC dorunk sume kat polis tu... jamal jer x bagi sbb dia menyorok masa tu... polis tu catat kat buku dia, untuk apa dia catat, aq pown x thu... mungkin dah mlm sangat kut... yer lah dah pukol 2 pg kut msa tu... lepas settel sume tu, aq singgah kedai makan(Kedai Lampu) untuk makan sahur... sampai umah dlm pukol 3stgh pagi...

pg tu dlm pukol 11, aq ngan abg aq g produa service untk tnya anggaran baik pulih kereta tu... dorunk sume aq tinggal kat umah aq... sbb sume nyer masih tdo lg, owkay lah, anggaran kerta tu RM700 taw... dah lah baju raya x beli lg masa tu... pergh!!!

kitrunk sume balik UiTM pukol 2stgh dari rumah... dalam pukol 4 tu, kitrunk dah smpai UiTM taw... terus aq bersiap untuk keluar berbuka puasa dgn exco2 quasar...

sebelum tu, kitrunk singgh kat umah anak yatim untuk smpaikan sesuatu kat dorunk sume... lepas tu, kitrunk beli brang untuk "Aidilfitri bersama quasar"... kitrunk sume berbuka puasa di LINA TOMYAM... time nie, aq mkn pling lmbt taw... sebb aq yg ratah sume nyer taw... hehehehe... mlm tu jugak, first time aq karaoke dpn sume exco taw... hahahha... thanks 4 ezlin coz belanja aiscream mcd... kitrunk sume balik pukol 11 tepat taw...

so tamat lah cerita aq "39JamPunyaCerita!!!" so korunk kira lah dari pukol 8am 12hb until 11pm 13hb... cube korunk kira... cukup x 39 jam... cukop kan... hehehee... senang cakap selama 39jam ini... aq ader happy dan juga sedih..

p/s:- kadang2 kita terlalu happy sampai lupa owg yg sedng terluka... bila kita terluka, x der sorunk pon pedulikan kita... jadi banyak2 lah bersabar bila menghadapi dugaan-Nya...

2 ulasan:

zaty said... [Reply to comment]

hihihi
time ad polis 2
boleyh plk mmbe u, si jamal 2 mnyorok
klaka laa =)

KuCantek said... [Reply to comment]

psal p/s tu..
jgn pndai ckp jer...
renung2kn n pkir2 kn r ea..

 
f