Saturday, September 18, 2010

Nikmat raya

Hohohohohoho....

Di kala bulan syawal makin meyepi baru lah SRB rasa nak beraya. Rasa seronok sangat bila kita menziarahi sanak saudara kita kan.??? Time tu lah kita tahu macam mana rumah dia, macam mana masakan dia, macam mana layanan dia dan yang penting macam mana jiran-jiran dia, ade awek ker tak...hahahahahahaha

Pada hari itu, SRB pergi beraya di rumah Mak Su di Ampang. Patut nya pergi secara konvoi, tapi di sebabkan sebelah pagi itu SRB bekerja terpaksalah SRB gerak pukul 1 dari rumah. Syukur, jalan di susur keluar tol Sg. Besi tak sesak. Makanan yang disediakan sangat sedap, sampai tiga kali SRB tambah. Nasi Berani with papadom menu yang di sajikan.

Lepas tu, SRB beralih beraya di rumah Mak Long di Kajang pulak. Kali ini pergi secara konvoi pulak. Fuuuuuhhhhh!!! mencabar betul pergi secara konvoi tempat yang di tuju tu kita tak tahu kan. Nasib baek lah abg SRB yang drive. Hahahahaha... Kali ini menu yang di sajikan Mee Sup.. Makan... Makan... dan Makan...

Mak Long' house

Lepas Maghrib, SRB serta konvoi nya bergerak ke rumah Angah Mak Lang pulak di Pajam untuk majlis tahlil. Sampai-sampai je majlis sudah berlangsung, SRB terus sertai... Habis jer bacaan Yassin, makan time... Kali ini SRB sangat tertarik dengan kuah kacang dia... Pppppeerrrggghhhhh!!! Sedap gila...

Lastly, dalam perjalanan balik SRB tidur....




2 ulasan:

birucolour said... [Reply to comment]

"lastly srb tido"..
hahahaa...pnt mkn ke wan..hakhakhka..nk kater drive tak pla an..heheee..

gurau2..=p

Ryoma Ekhizen said... [Reply to comment]

@birucolour
penat berjalan plus makanan byk dlm perut... tido laa

 
f