Monday, August 31, 2009

RamadhanYangNeutral!!!

knpe aq post neutral??? mcm kita belajar science dulu kat sek menngh kan... ia mcm kehidupan kita jugak, kita boley related scinece dgn kehidupan jugak... bila kita happy pastu kita sad or geram, dia akn jd mcm biasa(neutral) balik... apa yg aq nak citer nie sbb ia terjadi pd diri aq yg bergelar manusia...


al-kisah nyer bermula, lepas amik kereta dr penyewa kereta tu, aq ngn jamal terus ke TS utk menjemput borat(pakcik) ngan bulat, tp sebelum ke sana, aq singgah di uptown nak amik buku ctu nut(bukan nama sebenar) sbb aq nyer kerja ctu x siap lg, so aq pinjam nthen "copy and paste"... masa nak amik buku tu, dorunk (geng2 SAB) smpat buli aq, suh belanja "cempedak" lah, bila tgk ex aq tu, mcm x happy jer... biar kan lah, bukan hak aq dah kan... hehehehe

aq, jamal, borat ngan bulat cdngnyer nak berbuka bersama jer, tp yg bertmbh best nyer sbb afif(kasot puteh) ngan karjo dah balik dr KL, dorunk balik segamat sehari awal... pdhal cuti smpai hari isnin, dorunk ley bantai balik hari ahad tu... "menyusahkan kitrunk betul lah dorunk nie..."hahahaha...

pastu carik tmpat mkn lah nyer hal, sorunk ckp nie sorunk ckp tu... smpai 1 segamat kitrunk round... last2 dpt restaurant yg penah aq citer dlm blog aq sebelum nie, so nie lah benda yg aq ase x happy sgt... mls nak sad2 dah lah... "fullstop" smpai cnie...

lepas berbuka tu, kitrunk g smbyng dulu nthen g men bowling... hah masa nie lah time nak hilngkan segala mslh aq, mcm biasa lah RM13 utk 3 games termasuk kasut... msa nie 4 owg jer men, bulat ngan pakcik ckp dorunk x reti men... x per lah, ktrunk men jugak lah... masa mula2, men team... aq ngan jamal, afif ngan karjo... tp??? 1st game dorunk dah tertinggl jauh sgt, so aq ckp ngan jamal kita jd musuh... 1st game jamal lead dgn 124-108, 2nd game aq lead 215-211... last game nyer citer... aq dah ase penat yg teramat sgt... aq hanya dapt 84 jatuh pin jer... so aq dah ckp awl2 dah kat jamal, aq surrender...yg kelakar masa kat bowling nie, afif ngan karjo lah... mls nak citer ke"sengal"an dorunk... nnty dorunk marah... hahahahah

p/s:- bila aq sedih, aq nak kawan2 aq happy... sbb bila kwn2 aq happy, aq turut akn happy... so, jgn sbb kita sedih, sume turut meratapi kesdihan tersebut..

4 ulasan:

KuCantek said... [Reply to comment]

wow..jmpe ex..tau je die x epi..
hem..da syg balek kt ex ea..
huhuh...gud luck to twn ati ur ex back..
klau syg lg jgn r tpu diri sndri..sian yg jd mgse keadaan...

wani_xoxo_genevie said... [Reply to comment]

bia jewk ur ex toh..
cr laen lagik bagos..
juz delete it from ur memory la...
lupakan tewos jewk dat gurl..
huh! (xske blew ckp pasal dye..sowey ini kenyataan)

Anonymous said... [Reply to comment]

haha..
jumpe ex..

Anonymous said... [Reply to comment]

kak wani 2 asal?
ape la slh ct,,
ct x mntk wan dtg blik kat ct,,,
kte juz fwen jer kan?

 
f